Scumpie – „Planta minune” a timpurilor noastre

Ce este scumpia? Care sunt beneficiile ei?

Haideti sa aflam impreuna mai multe despre Scumpie –  “Planta minune”  a timpurilor noastre.

Planta Scumpie isi are originile in America de Nord si Asia, dar ea a ajuns sa fie extrem de raspandita si in Europa, iar la noi in tara se gaseste mai ales in Dobrogea si Banat.

 

Scumpia este o planta care se foloseste in scop terapeutic.

Datorita proprietatilor ei sunt folosite atat frunzele cat si scoarta, deoarece contin taninuri care au multiple proprietati cicatrizante, antiseptice, hemostatice si astringene.

Este o planta care se foloseste atat intern, cat si extern.

Intern – Scumpia este utilizata in tratarea afectiunilor digestive. Ceaiul de scumpie este un remediu bun pentru starile de voma, gastrita, ulcer, afectiuni intestinale. De asemenea, este utilizat cu succes pentru tratarea leziunilor bucale, stomatite si gingivite.

Extern – Este cunoscuta in popor ca si adjuvant in tratarea candidozei vaginale, tratarea hemoroizilor, eczemelor, pruritului și alergiilor.

Aplicata sub forma de cataplasma, planta Scumpie ajuta la vindecarea rapida a ranilor si eczemelor.

Planta a fost folosita chiar si la daci, care o foloseau pentru impachetari impotriva febrei, ranilor infectate si contra hemoroizilor. Asadar, aceasta planta minune a fost mostenita din medicina populara si este utilizata pana si azi cu mult succes.

Pentru rezultate cat mai bune scumpia se foloseste in diverse combinatii de plante. Te invitam sa descoperi aici mai multe despre Scumpie – „Planta minune” a timpurilor noastre.

Pentru toate aceste multiple beneficii ale Scumpiei am decis sa o facem mai cunoscuta si sa o utilizam in Sapun Baia de plante – Musetel si scumpie.

Si pentru asta am decis sa extragem taninurile si toate proprietatile ei printr-un macerat care sa fie un ingredient important al sapunului nostru.

Maceratele pastreaza si pun in valoare in mod ideal savoarea si proprietatile plantelor. Maceratele sunt folosite si ele inca din timpuri stravechi si stau la baza medicinii populare.

Te invitam sa descoperi si tu puterea de curatare a sapunului nostru Baia de plante – Musetel si Scumpie.

Baia de plante.Pielea curata respira sanatate!