Sunt Galbenelele bune pentru piele? Cum le folosim si ce beneficii au ele?

Hai sa-ti spunem cateva lucruri minunate pe care florile de galbenele le fac pentru pielea ta.

Inca din antichitate au fost descoperite beneficiile miraculoase ale galbenelelor. Acestea se regasesc in toate culturile lumii si au utilizari multiple.

In Ayurveda se spune ca atunci cand infloresc lumineaza aura spatiului. Poate din acest motiv sunt cunoscute si sub denumirea de “Flori de Aur”. Ele sunt oferite in rugaciuni si evenimente religioase.

Exista peste 20 de specii, insa cea mai folosita si utilizata este Calendula Officinalis, care este cea mai folosita in medicina, dar si in consumul zilnic al oamenilor.

Petalele de galbenele au adevarate proprietati antiseptice, care amelioreaza multiple probleme ale pielii. In medicina traditionala sunt folosite in tratarea ranilor, calmarea iritatiilor si inflamarea pielii.

Asadar, sunt Galbenelele bune pentru piele?

Galbenelele au puteri de vindecare

Trateaza inflamatiile pielii, ranile, muscaturile de insecte, ajuta in tratarea eczemelor si psoriazisului, deoarece extractul de galbenele este bland cu pielea si non-iritant.

Pentru ca are un continut ridicat de acid linoleic, antiinflamator natural, extractul de galbenele face minuni pentru persoanele cu piele sensibila.

Florile de galbenele ajuta la regenerarea celulelor pielii

Cu cat sunt produse mai multe celule noi, cu atat pielea noastra arata mai bine si este mai sanatoasa.

De aceea este important sa faci o exfoliere fina a pielii, ca sa scapi de celulele moarte, ca apoi sa se produca noi celule care sa dea stralucire si sanatate pielii.

Galbenelele au in compozitia lor glicoproteine si nucleo proteine care ajuta la generarea noilor cellule ale pielii.

Sustin productia de Colagen

Galbenelele contin si triterpenoizi care sunt de natura antiinflamatoare si datorita acestui lucru favorizeaza productia de colagen.

De aceea, s-a constatat ca persoanele care se confrunta cu riduri fine au o productie de colagen scazuta.

Utilizarea produselor de ingrijire care contin galbenele ajuta la redobandirea stralucirii pielii.

Cum am adus noi beneficiile galbenelelor in sapunul nostru natural Baia de Plante – Galbenele?

Prin folosirea maceratului si a florilor de Galbenele.

Galbenelele au proprietati antibacteriene, antifungice si antioxidante, iar prin utilizarea maceratului de galbenele ne-am dorit sa extragem maximul de substante active din aceasta planta.

Sapunul nostru asigura pielii o curatare eficienta, deoarece tesuturile moarte ale pielii se indeparteaza printr-o exfoliere fina, facuta direct cu petalele de galbenele din sapun.

Bucura-te de beneficiile unui sapun natural, produs la rece, manufacturat cu grija, in cantitati mici si care contine macerat de galbenele, petale de galbenele si uleiuri esentiale benefice pentru piele.

Baia de plante! Pielea curata respira sanatate!