Săpunurile naturale Baia de plante – făcute la Cazanele Dunării
Povestea acestor săpunuri naturale își are originea la Cazanele Dunării, la o aruncătură de piatră de ceea ce a fost odată Cetatea Ada Kaleh.
Chiar dacă insula a dispărut sub ape, acum 51 de ani, cultura băii s-a păstrat.
Spălarea corpului și îngrijirea ritualică a acestuia cu cele mai de preț balsamuri și miresme eliberează corpul de povara apăsătoare a zilei.
Căci săpunurile naturale Baia de plante curăță corpul și îl ajută să respire.
De aceea, după o baie bună te și simți revigorat.
Rețetele noastre de săpun natural sunt rețete dezvoltate în propriul laborator, cu macerate din plante, binefăcătoare. Săpunuri făcute la rece, viu colorate, cu miros puternic și de durată. Și toate ingredientele sunt naturale.
Încearcă-le pe toate: Mușețel si scumpie, Mentă și salvie, Lavandă, Tei și miere, Rozmarin și eucalipt, Galbenele, Tătăneasă, Sunătoare, Trei frați pătați, Scorțișoară și portocală.
Baia de plante. Pielea curată respiră sănătate!
Ada-Kaleh – sursa noastră de inspirație
Povestea Ada-Kaleh a fost spusa in multe feluri de-a lungul timpului, insa noi am fost fascinati de acest loc inca din copilarie, prin povestile parintilor nostri care au pasit pe acel taram de basm.
Si in toate amintirile lor ne vorbeau despre linistea si armonia de pe insula, despre flora valoroasa a insulei prin multitudinea de plante si flori care aduceau o umbra parfumata pe intreaga insula si o abundenta de verdeata. Atat de intense erau povestirile lor incat parca simteam si noi toate acele mirosuri si culori.
Acest paradis invaluit in miresme indescriptibile ne-a facut sa ne dorim sa ducem mai departe armonia dintre om si natura si sa readucem la viata acele amintiri colorate si mirositoare, in sapunurile noastre naturale, asa cum ne imaginam ca ar fi fost pe insula disparuta.
Insula sub denumirea Ada-Kaleh a fost mentionata pentru prima data intr-un raport al Cavalerilor Teutoni intocmit in 1430, iar in primavera anului 1970 insula este acoperita bucata cu bucata de catre apele involburate ale Dunarii …si astfel ea a ramas doar in povestilor celor care au cunoscut-o.
De-a lungul timpului insula a avut mai multe denumiri. Una dintre ele este si Porizza. De ce ne-am oprit tocmai asupra acestei denumiri? Pentru ca povestea noastra ia nastere prin intoarecerea in satul copilariei, denumit Poroinița… Ne place sa credem ca nimic nu este intamplator.